טיול חברות בגליל העליון – נחל נריה - נחל כזיב עליון ( נחל חביז - חביס) וחוות הנמורה.
מחשבות, החלטות וטיול חברות בין סגר לסגר
הכל התחיל בבוקר אחד שהגיעו מים עד נפש, עוד סגר ועוד אחד, בידודים, זומים מכל הכיוונים, לימודים בזום, הרצאות בזום, עבודה בזום, פילאטיס בזום, בקיצור הבנתם... לחו"ל אי אפשר לטוס והנה כבר מגיע דצמבר ונזכרתי בחופשה האחרונה שלי בפאריז, רגע לפני פרוץ משבר הקורונה. מי ידע אז מה מחכה לנו...
ואם כבר עולים בי זכרונות מפאריז, זה הזמן לקרוא לדגל לשתי חברותיי הטובות ושותפות לחופשה הצרפתית שלנו ולרגל האירוע המרגש, למצוא חופשה ספונטנית בארץ ( כן, בדיוק שנה אחרי החופשה בפריז). ונסיעת חברות זה הולך ככה : פנייה ראשונה בקבוצת ווטצ אפ : "בנות, מתאים לכן חופשה ביחד כולל לילה ?". שתיקה. נועה מקלידה, גלית מקלידה....שתיקה....הייתה הסכמה גורפת שמתאים לנו בילוי חברות 24 שעות יחד, אומנם היה קשה למצוא תאריך וצימר פנוי רק ללילה אחד, אבל כאשר מצאנו, הכל כבר זרם והיה פשוט מושלם.
אז מה היה בטיול חברות שלנו ? כל הפרטים ממש כאן.
יצאנו ממרכז הארץ – אזור השרון, בבוקר, לקחנו קפה בעגלת קפה בקיבוץ מגל " הקפה של דפנה" ושמנו וייז צפונה, לתחילת המסלול בנחל נריה. תוכלו לראות שיש לי פוסט נוסף בבלוג על נחל מורן ועינות נריה והפעם החלטתי לעשות את החצי השני של המסלול. המסלול אומנם מעגלי וניתן לבצע את כולו, במשך כ 4 שעות. אולם, במידה ותרצו לחלק אותו לפעמיים, ניתן לעשות את המקטעים הלוך וחזור, כפי שאני עשיתי מאילוצי זמן.
נחל נריה - מה לכתוב בוייז ותחילת המסלול .
תחילתו של נחל נריה היא בחורבת חממה ( חומימה) וזה ההסבר שתכתבו גם בוייז. נמצא בשמורת הר מירון ולא רחוק מבית ספר שדה הר מירון. סימון שבילים אדום. החנייה היא בחניון עפר נוח מאוד, אשר בקרבתו מרחבים גדולים ושולחנות פיקניק. שימו לב, שמהחנייה עצמה יוצאים מספר מסלולים לשביל ישראל, זה לא המסלול שלנו הפעם. אתם צריכים לחצות את הכביש הראשי בזהירות רבה ! וממש ממול החניון, מתחיל סימון שבילים של נחל נריה. תרמיל על הגב, מים ופירות, פק"ל קפה| תה צמחים וצאו לדרך. אני גם תמיד מצוידת במפת סימון שבילים או אפליקציה, מגדירי פרחים ובעלי חיים...
תיאור המסלול וקריאות התפעלות לאורכו
המסלול מתחיל בירידה לתוך חורש יפהפה וירוק, כבר בהתחלה מרגישים קסם בלתי מוסבר, חבורות של כרכומים פורחים לצידי הדרך, קבוצות קבוצות, או בודדים, כולם צחורים ויפים ובמרכז כתם צהוב שלי תמיד מזכיר חלמון של ביצה ( עוזר לזיהוי הפרח למי שמתעניין). ממשיכים להלך בשביל האגדות, לבד לגמרי, חוץ מאיתנו לא היה אף אחד במסלול ( אמצע שבוע), רק אנחנו ופרות בריאות , שגם היו נינוחות לגמרי ( לרגע שקלנו, אם הן אוהבות את העובדה שכולנו באותו מסלול, אז ירדנו קצת מהמסלול וחזרנו בהמשך). לאורך הנתיב, תוכלו לפגוש תופעה מרשימה מאוד של עצי קטלב יוצאי דופן, גזעים מפותלים כבורג, מקבצי עצים שיוצרים מראה מרהיב וציורי, נראה כאילו נלקחו מסרט אחר – ממקום אחר והועתקו למסלול הזה. אבל כמובן שהם חלק מהטבע, מהאדמה, מהנוף והאור במסלול. אל תחמיצו !!
אנחנו טיילנו בדצמבר ועצי הקטלב היו עמוסים בפירות אדומים ופוטוגניים עד מאוד, בדיעבד נודע לי כי פירות הקטלב ראויים למאכל וכאשר הם בשלים ודומים, הם בהחלט מעדן. רצוי לא לאכול אותם בוסריים ותמיד לאכול ישירות מהעץ ולא את אלו שנשרו על הקרקע. משום שחשבתי שהפרי אינו ראוי למאכל, לא אוכל לשתף בטעמיו, מוזמנים לעדכן בהמשך. גזעו של הקטלב אדום או חום -כהה וכך תוכלו לזהות אותו ברוב המקרים, הוא בולט בין שאר העצים במסלול – גם כאן וגם במסלולים נוספים.
בין לבין, עצרנו מול נוף משגע ומול עצי שלכם עם עלים כתומים- צהובים-זהובים, שלרגע קט התעורר הדמיון לשלכת מטריפה בארץ ובעולם, חשוב לציין כיתרון ( אבל גם חסרון בטיחותי) שאין קליטה במסלול נריה – לפחות בשלושת הניידים שלנו לא הייתה. מבחינתנו, זה היה משמח, כי כל הטלפונים שתקו ויכולנו לטייל בשלווה ולדבר ללא הפרעה ( כמו שיצאנו מהמסלול, הייתה מתקפת ווטצ אפים לכל אחת מאיתנו. אבל !!! מבחינה בטיחותית כדאי תמיד שיהיה מכשיר אחד שקולט וניתן דרכו לתקשר עם העולם וכמובן לעדכן שנכנסתם אל הנחל.
אנחנו הגענו כמעט עד החיבור לנחל מורן ( חצי המסלול שעשיתי בפעם הקודמת ) ואז חזרנו חזרה. תוך כדי ההליכה חזרה חשבנו שלושתנו על אותו דבר : הדרך חזרה אף פעם לא נראית אותו דבר, כמו הדרך הלוך, גם אם היא זהה במסלול, היא איננה זהה במה שרואים. יש משמעות להליכה בכיוון הפוך ולפעמים מגלים דברים חדשים ומעניינים שלא הבחנתם בהם.
כאשר סיימנו את המסלול והגענו לחנייה, החל לרדת גשם. אין ספק שזה שיא ההתחשבות מצד היקום וממש הערכנו את זה. לקחנו כמה קרקרים וירקות ונכנסנו לרכב, היישר ליד הבא – לינת הלילה שלנו בחוות בודדים – חוות נמורה.
אפשר לקרוא עוד על חוות בודדים, בכתבה שלי במאקו חופש MAKO.
מסלולים נוספים אפשריים בסמיכות לנחל נריה ולחוות הנמורה:
"העין הכחולה" בג'יש. ( אתר טיולי).
מערת פער. ( רשת מלונות מטיילים).
שמורת יער ברעם. ( קק"ל).
חוות הנמורה ( חוות בודדים בגליל).
חייבת לציין ששמעתי על חוות הנמורה, בעקבות קליפ של אביב אלוש בשיר "מקום מולך". אלוש שהה במהלך הסגר הראשון של הקורונה, בחווה יחד עם בני משפחתו ואת השיר הקליט בזמן השהייה בחווה. בדיעבד גם ראיתי, שאנחנו ישנו באותו חדר בו הם גרו. אז ממש אפשר היה להזדהות עם הקליפ, טוב נו וגם להתרגש קצת...
חוות הנמורה ממוקמת בשמורת הר מירון, מבודדת בין מטעים וטבע פראי ופתוח. טוב תעשו אם תגיעו בשעות האור לחווה, גם בכדי למצוא את עצמכם ואת הבקתה שלכם וגם בכדי לראות את היופי שמחכה לכם. דרך ההגעה מעט משובשת, סעו בזהירות. בכניסה לבקתה המבודדת שלנו, ישנה פינת ישיבה למדורה ומתחת לבקתה, בריכה שפעילה רק בקיץ, ערסלים, שולחן פיקניק מעץ והכל כמובן אל מול הנוף המשגע.
משום שהגענו בדצמבר, חיכו לנו בכניסה ערימות של עצים להסקה לטובת הקמין , חדר גדול ומרווח עם מטבח קומפקטי ואולי הדבר החשוב והמשמעותי ביותר, חלונות ענק פונים אל עבר שמורת הטבע. רק עננים, עצים וציפורים. ובלילה בלילה, יללות תנים ושקט עוצמתי. אם תבקשו ממני לתאר את השהות במקום : קמפינג בחאן פרטי מבודד בתוך הטבע...קחו בחשבון שהתנאים הם פשוטים, מינימליים, אין טלוויזיה, אין אינטרנט, בעיקר אתם ועצמכם. בימי קורונה, חשוב להגיע מאוד מצוידים, כי אין מכולת קרובה ובשעות החשיכה בכלל אין לצאת, זה גם מורכב לנהוג משם בלילה. תביאו מצרכים לבישול או לארוחות ( כולל ארוחת בוקר, כי בימי קורונה לא מוגשת שם ארוחה), תוספת של כלים ( יש ציוד מאוד בסיסי), ספר לקרוא, מוסיקה אם חשוב לכם ובקבוק יין טוב - זה ברור.
ואולי השוס של השהות במקום, היא הטיול בוקר בסביבות החווה. קמנו מוקדם , שתינו קפה ויצאנו לסיור בשמורה סביב החווה. יופי עוצר נשימה, כל צעד, כל מבט מגלה חלק נוסף מרהיב. הרחקנו לכת ואפילו לא שמנו לב לזמן ולשעה...זמן איכות. אתן לתמונות לדבר בעד עצמן. הלב מתמלא ביפי העולם ואין צורך במילים, רק בעיניים בכדי לראות. "אֲנִי רוֹצֶה תָּמִיד עֵינַיִם כְּדֵי לִרְאוֹת
אֶת יְפִי הָעוֹלָם וּלְהַלֵּל אֶת הַיֹּפִי
הַמֻּפְלָא הַזֶּה שֶׁאֵין בּוֹ דֹּפִי וּלְהַלֵּל
אֶת מִי שֶׁעָשָׂה אוֹתוֹ יָפֶה לְהַלֵּל
וּמָלֵא, כָּל כָּךְ מָלֵא, יֹפִי." נתן זך.
אחרי ארוחת בוקר מפנקת שהכנו לעצמנו, תודה לצוות קולינריה המשובח = העמסנו תיקים ( בקטנה..) ויצאנו לדרכנו. קודם כל לחפש סופר פארם ואופטלגין נוזלי ( כאב שיניים שהתגבר..), גם קשה למצוא, אז אם יש דברים חשובים תביאו אתכם. שלא תצטרכו, אבל אם במקרה כן : יש בג'יש בית מרקחת קטן ועם שירות נהדר.
נחל כזיב עליון – נחל חביס | חביז – עין חותם ( שמורת טבע הר מירון) .
שכחתי להזכיר שבמסלול נחל נריה, פגשנו רק בנאדם אחד. ולמה זה מעניין ? כי האיש היחידי והחביב שפגשנו, הוא זמיר גול קרוב משפחה של נועה חברתי. הבנתם ? עולם קטן – מדינה קטנה. אז בזמן ששתינו יחד תה צמחים ואכלנו תמרים בנחל נריה, קיבלנו המלצה מזמיר, שהוא מדריך טיולים מוסמך ומומלץ, על מסלול הליכה בנחל חביס – נחל כזיב עליון.
וזה היה המסלול שלנו ליום השני, כלומר היום.
מפאת קוצר הזמן, לא יכולנו לעשות את המסלול כולו, אז הלכנו עד לעין חותם וחזרה. נחל כזיב עליון הוא מרשים, עם סלעים עצומים בכניסה לנחל, היוצרים תחושה מרשימה מאוד. אנחנו התחלנו את המסלול בקרבת הכפר הדרוזי חורפיש ושמו של הנחל קשור במורשת הדרוזית, ובנבי סבלאן אתר המקודש לדרוזים ונמצא על הר זבול. ניתן לעשות את המסלול בכמה אופנים, חשוב לבדוק היטב מה מתאים לכם, היכן נקודת התחלה וסיום לטובת הקפצת רכבים, אנחנו עשינו מסלול הלוך וחזור, סימון שבילים כחול. עד ההגעה לעין חותם, שם עצרנו להפסקת תה צמחים וקלמנטינות. חשוב להדגיש שאין להיכנס למעיין עין חותם בתוך מבנה האבן, משום שהוא משמש את תשובי הכפר חורפיש לשתייה.
בנקודה הזו, ישנו פיצול שבילים ומסלולים – שימו לב והחליטו באיזו דרך לבחור. ( גם אתם פתאום שומעים את השיחה של עליסה בארץ הפלאות והחתול !??).
אם תרצו, תוכלו גם לסייר בחורפיש, לאכול ארוחת צהרים טובה ( בימי קורונה לא בטוחה מה יהיה פתוח), לקנות סמבוסק או כנאפה, לבקר באתרים הדרוזיים ולהמשיך בדרככם ליעד הבא.
המלצות נוספות ללינה: להזמנה, לחצו על הלינק.
מתת – פסגת מתת
רשת מלונות מטיילים - מלון דפנה
מלון מצפה הימים - רשת ישרוטל.
*חלק מהמלונות הם בתוכנית שותפים, כך שאם תזמינו דרכי, אני ארוויח עמלה צנועה ומבחינתכם לא יהיה שום הבדל בתשלום. מודה לכם מראש.
Comments